Dnia 20 kwietnia 2024r. uczniowie klas trzecich o profilu technik rachunkowości, technik hotelarstwa, technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych, rozpoczęli swój staż zagraniczny we Włoszech w ramach projektu „Europejskie kompetencje zawodowe”.
Po bezpiecznym wylądowaniu na lotnisku Ciampino w Rzymie około godziny 21.00 wyruszyli w dalszą drogę autokarem do Spoleto. Przyjazd do Villa Redenta przebiegł szybko i bezpiecznie. Po krótkim posiłku i odebraniu kluczy do przydzielonych pokoi, młodzież udała się na zasłużony odpoczynek.
Kolejnego dnia, po śniadaniu, uczestnicy projektu spotkali się z opiekunem stażu Panią Ewą Markowską, która przydzieliła im miejsca praktyk. Następnie młodzież ZSE-G wyruszyła na zwiedzanie Spoleto, biur, hoteli, restauracji, w których będą odbywali staż.
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/437159384_922485263219751_1570189745696989934_n-744x1024.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/437527882_922485639886380_3047719468577777070_n-1024x873.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/437529168_922485533219724_5696461900680165793_n-1024x898.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/437590536_922485829886361_701209845325175252_n-750x1024.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/438888505_922485846553026_8190768234083253901_n-1024x927.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/439239925_922485666553044_4539980209018099852_n-699x1024.jpg)