Technikum Nr 1
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2021/04/800_600_04fb86db365e358c1cffd497b5e3b239.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2021/04/800_600_bb307011d6309383d6215b6181f06f89.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2021/04/800_600_cce7a83eb85da73ba9fe5c207abdb8c2.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/03/technik-technologii-zywnosci-1-723x1024.jpg)
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY
Profesjonalna i wykwalifikowana kadra nauczycieli języków obcych
zapewni Ci bezstresową naukę języka angielskiego w branży cukierniczej!
Wybierając zawód technik technologii żywności, w ramach przedmiotu zawodowego język angielski
w produkcji cukierniczej, poznasz słownictwo określające strukturę organizacyjną i wyposażenie zakładu cukierniczego, stanowiska pracy i zakres obowiązków pracowników cukierni, wyroby cukiernicze i surowce niezbędne do ich przygotowania. Ponadto, rozwiniesz swoje umiejętności językowe w zakresie porozumiewania się z klientem i współpracownikami w miejscu pracy.
Szczegółowy rozkład godzin:
Klasa II – 1 godzina w tygodniu klasa III – 1 godzina w tygodniu