UWAGA! Konkurs: Potrawa inspirowana polską literaturą XIX i XX wieku

ZESPÓŁ PRZEDMIOTÓW GASTRONOMICZNYCH

oraz BIBLIOTEKA SZKOLNA ogłasza

KONKURS ORGANIZOWANY W RAMACH NARODOWEGO PROGRAMU ROZWOJU CZYTELNICTWA NA LATA 2021-2025

„Potrawa inspirowana polską literaturą piękną XIX i XX wieku.”

Adresowany jest do uczniów klas o profilu gastronomicznym

Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych.

Konkurs będzie polegał na:

– wyszukaniu w zbiorach biblioteki szkolnej dzieła literackiego, w którym prezentowane są polskie zwyczaje, obrzędy oraz tradycje kulinarne,

– opracowaniu na podstawie wyszukanego fragmentu receptury potrawy i przesłaniu drogą elektroniczną na wskazany adres mailowy (według załącznika nr 1)

– przygotowaniu tej potrawy podczas finału konkursu na pracowni technologicznej w szkole.

            Wszelkie szczegółowe informacje, regulamin konkursu oraz potrzebne załączniki znajdziecie na stronie internetowej naszej szkoły.

Pierwszy etap (zgłoszenia receptur) są przyjmowane do 20 listopada, natomiast finał odbędzie się  w ostatnim tygodniu listopada (21-25) 2022 roku.

Na zwycięzców czekają nagrody !!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *