ZESPÓŁ PRZEDMIOTÓW GASTRONOMICZNYCH
oraz BIBLIOTEKA SZKOLNA ogłasza
KONKURS ORGANIZOWANY W RAMACH NARODOWEGO PROGRAMU ROZWOJU CZYTELNICTWA NA LATA 2021-2025
„Potrawa inspirowana polską literaturą piękną XIX i XX wieku.”
Adresowany jest do uczniów klas o profilu gastronomicznym
Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych.
Konkurs będzie polegał na:
– wyszukaniu w zbiorach biblioteki szkolnej dzieła literackiego, w którym prezentowane są polskie zwyczaje, obrzędy oraz tradycje kulinarne,
– opracowaniu na podstawie wyszukanego fragmentu receptury potrawy i przesłaniu drogą elektroniczną na wskazany adres mailowy (według załącznika nr 1)
– przygotowaniu tej potrawy podczas finału konkursu na pracowni technologicznej w szkole.
Wszelkie szczegółowe informacje, regulamin konkursu oraz potrzebne załączniki znajdziecie na stronie internetowej naszej szkoły.
Pierwszy etap (zgłoszenia receptur) są przyjmowane do 20 listopada, natomiast finał odbędzie się w ostatnim tygodniu listopada (21-25) 2022 roku.
Na zwycięzców czekają nagrody !!!