Dnia 08.11.2022 r. nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: p. Ewa Jedynak, p. Katarzyna Szeląg, p. Magdalena Jałocha i p. Elżbieta Piskała odbyły szkolenie z tematu OWOCE MORZA.
Warsztaty kulinarne przeprowadził szef kuchni Zbigniew Bartz w restauracji Wino na Widelcu. Uczestniczki zdobyły szeroką wiedzę na temat owoców morza, ich przechowywania, obróbki i wykorzystania w produkcji potraw.
Podczas szkolenia miały okazję samodzielnie pod okiem eksperta przygotować potrawy z użyciem między innymi krewetek, kalmarów, ślimaków, ośmiornicy, ostryg, muli oraz homarów.
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/11/thumbnail_IMG_20221108_101856-1-1024x769.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/11/thumbnail_IMG_20221110_144227-1-1024x1006.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/11/thumbnail_IMG_20221110_144313-1-1024x863.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/11/thumbnail_IMG_20221110_144248-1-1024x974.jpg)
![](http://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2022/11/thumbnail_IMG_20221110_144405-1-1024x770.jpg)