W dniu 19 listopada 2023 roku, 15 osobowa grupa uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych, pod opieką dwóch nauczycieli, wyjechała na trzytygodniowe staże do miejscowości Spoleto we Włoszech. Odprawa na lotnisku, przelot do Rzymu, a następnie przejazd do Spoleto przebiegły bardzo szybko i już o godzinie 24.00, w Villa Redenta, uczestnicy mogli skorzystać z poczęstunku i odebrać klucze do pokoi.
Pierwszy dzień pobytu został przeznaczony na sprawy organizacyjne. Przydzielono miejsca praktyk, a następnie, pod kierunkiem pani Ewy Markowskiej, opiekunki stażu, grupa wyruszyła na zwiedzanie Spoleto, przy okazji odwiedzając hotele, restauracje i biura, w których uczniowie będą podwyższali swoje kwalifikacje.
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/370214459_884304353373263_800675411147708206_n-1024x576.jpg)
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/397982288_1474763166711835_2576194189452662111_n-1024x576.jpg)
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/393102146_324933627047993_2859099546303822948_n-768x1024.jpg)
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/393124812_367459499070591_1846019353602950880_n-768x1024.jpg)
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/365384758_190385307484035_4006450864122930567_n-1-1024x768.jpg)
![](https://zseg.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/400228227_1496119287596531_1839968669538088012_n-1024x576.jpg)