Dnia 21 marca 2025 roku w naszej szkole odbył się szkolny konkurs gastronomiczny. Tematem przewodnim była “Kolacja z okazji Dnia Kobiet”. Konkurs polegał na przygotowaniu dania głównego z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej oraz deseru z białej czekolady. W finale konkursu rywalizowały cztery zespoły 2-osobowe.
W składzie jury byli: pani Katarzyna Szeląg, pani Magdalena Żurawska oraz szef kuchni Łukasz Pielak. Po degustacji dań i deserów przez jury oraz po zsumowaniu punktów, ogłoszono następujące wyniki:
I miejsce zajęli Wojtek Królikowski oraz Inez Zagrabska z klasy 2G
II miejsce zajęły Maja Dębowska oraz Olga Marczak z klasy 2G
III miejsce zajęli Jan Dąbrowski oraz Jakub Konstantyn z 2T
IV miejsce zajęły Oliwia Kęsik oraz Klaudia Dźwigała z klasy 4T
Uczniowie otrzymali nagrody rzeczowe, dodatkowo za zajęcie 3 i 4 miejsca voucher na kwotę 100 zł do wykorzystania w Bistro Merano w Otwocku.
Za zajęcie 1 i 2 miejsca zwycięzcy otrzymali zaproszenia na lunch do restauracji Platter by Karol Okrasa w Hotelu InterContinental w Warszawie.
Serdecznie gratulujemy wygranym i dziękujemy za udział w konkursie!
Życzymy dalszych sukcesów zawodowych!









