Dnia 28 maja 2025r. uczniowie z klasy 2G, którzy zajęli 1 i 2 miejsce w szkolnym konkursie gastronomicznym pt. “Kolacja z okazji dnia kobiet” wraz z opiekunem Panią Magdaleną Żurawską wybrali się na lunch do restauracji Platter by Karol Okrasa w hotelu InterContinental w Warszawie. Na miejscu towarzyszył im absolwent naszej szkoły Pan Łukasz Pielak.
Uczniowie poznali nowe smaki dzięki 6 – daniowemu menu. Były to przystawki, takie jak: beza z buraka z musem z koziego sera i galaretką porzeczkową czy szparagi podane ze smardzami z sosem holenderskim oraz wędzoną słoninką. Zaskoczeniem był mrożony arbuz podany z orientalnym sosem na pazie ponzu. Jako danie główne podano okonia ze szparagiem, smardzem faszerowanym krewetką z sosem na bazie pasty miso, a także danie mięsne z cielęciną, kapustą oraz karczochem z orzechami. Na zakończenie tego pysznego serwisu podano deser, który idealnie podsumował lunch. Uczniowie poznali szefa kuchni hotelu InterContinental Pana Grzegorza Krupę, także absolwenta naszej szkoły, który opowiedział o pracy w gastronomii oraz zabrał gości na krótką wycieczkę po hotelu.









