Praktyki wyjazdowe w Jastarni Wczasy

Pięć uczennic z kl:3d technik technologii żywności specjalność cukiernik oraz jedenaście dziewcząt z kl. 3r technik hotelarstwa od 23.04.25 r uczestniczyły w 4 tygodniowych praktykach zawodowych , zdobywając doświadczenie zawodowe w Ośrodku Wypoczynkowym „Półwysep” w Jastarni Wczasy. Dziewczyny z kl. technik hotelarstwa zajmowały się m.in.: obsługą gości, utrzymywaniem czystości w jednostkach mieszkalnych, miały dyżury na recepcji ośrodka. Praktykantki z kl. technik technologii żywności pomagały przy wytwarzaniu różnych potraw (zestawów obiadowych) oraz piekły ciasta w stołówce ośrodka. Obserwowały planowanie i organizowanie procesów ich przygotowania.

W czasie wolnym od pracy uczestniczki korzystały ze spacerów nad morzem, zwiedzały okolice Jastarni oraz Gdańska i Półwyspu Helskiego. 😎🌊☀️

Od 23 maja praktyki w ośrodku rozpoczęli ośmiu uczniów z klasy 3 t – technik żywienia i usług gastronomicznych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *